HANS THEESSINK &
BIG DADDY WILSON
HANS THEESSINK &
BIG DADDY WILSON


The Pay Day tour


Hans Theessink geboren in Enschede maar nu woonachtig in Oostenrijk, maakte in 1966 in Oldenzaal zijn allereerste plaatje. De opnames vonden plaats in “ het Paradijsje”, een ontspanningsgebouwtje (helaas gesloopt pareltje) van de Nederlands Hervormde Kerk.
Het was een EP met zes nummers en twee A kanten. Een kant met drie nummers door de Oldenzaalse Silly Skiffle Group en een kant door de Enschedese Sonority Minstrels. In dit laatste orkest speelde Hans. Grappig genoeg wordt dit EP tje voor enkele tientallen euro’s op internet aangeboden als collectors item. Dat komt niet door The Silly Skiffle Group en ook niet door The Sonority Minstrels. Collectors verzamelen alles wat met Hans Theessink te maken heeft. Dat zegt genoeg over de populariteit van Hans over de hele wereld. 

Hans heeft een gigantisch oeuvre op het gebied van Blues en Roots opgebouwd. Rond de veertig albums ,veel solo natuurlijk.
Hans is echter op z’n best als hij samenwerkt met andere artiesten. Hij maakte al vroeg opnames met Derroll Adams, Jon Sass, Gerry Lockran en Terry Evans. En nu dus een geweldig album met Big Daddy Wilson: Pay Day.

De fingerpicking country blues style van Mississippi John Hurt is een van de eerste stijlen die Hans in de jaren zestig al beheerste. Het is dan ook niet zo vreemd dat het iconische nummer Pay Day van John Hurt de naam van hun nieuwste album en van deze tour met zich draagt. 

Big Daddy Wilson is opgegroeid met Gospel en Blues in zijn thuisland North Carolina.
Zijn merites omvat o.a. 12 albums.
Hij toert normaliter met een elektrische bluesband. 
Zijn warme soulvolle stem is ook zeer geschikt voor de akoestische (Country)Blues en Folk van de huidige tour met Hans. Ook harmonieert zijn stem uitstekend bij het iets rauwere Bas-Bariton van Hans Theessink. 

Voor Cobblestone is het natuurlijk zeer speciaal om een maatje uit de jaren zestig weer eens in Oldenzaal op ons podium te zien
Geniet van dit Pay Day concert!! 
Het betaalt zich dubbel en dwars uit!!

Hans Theessink, Gitaren, mandoline, dobro, banjo en zang
Big Daddy Wilson, Percussie, bas-ukelele, gitaar en zang

Datum: woensdag 22 maart 2023
Plaats: Semper Gebouw Wilhelminastraat 29b, Oldenzaal
Tijd: 20.30 uur
Entree: 15 euro